e
sv

Dünyanın En Zenginleri Arasından İki Kürt

burs veren kürtler
avatar

Kundir

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Amerika’da yayın yapan ve her yıl Dünyanın zenginlerini listeleyen Amerika Ticaret Dergisi Forbes’in bu yıl ki Dünyanın zenginleri arasında 2 Kürt yer aldı.

 

Forbes’in yayınladığı habere göre 2017’de Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Hamdi Ulukaya ve Nihat Özdemir aynı ülkeden olup Milyar Dolarlık servetleri ile Dünyanın sayılı zengin insanları arasında yer alıyorlar.
dünyanın en zengin kürtleri

Chobani adlı yoğurt şirketinin sahibi olan Hamdi Ulukaya, 1,7 Milyar Dolarlık net serveti ile Dünyanın en zengin 1200 kişisi arasında yer alırken aynı zamanda kendi ırkı içinde en zengin insan ünvanına sahiptir.

 

Hamdi Ulukaya’nın bu işe girişmesi tamamen babasının teklifi ile olmuştur.. Kendisi Amerika’da okurken mandıracılık yapan babası ziyaretine gelir ve “Burada hiç kaliteli yoğurt yok” der. Babasının bu sözlerinden sonra kafa yorup bu işe girişen Ulukaya, kısa sürede büyüyerek dev bir şirket haline gelir. Ve Amerika’daki bir çok kurum, vakıf ve spor takımlarının sponsorluğunu üstlenir.

zengin kürtler

Dünyanın dört bir yanından oluşan 2043 kişilik zengin iş adamları listesine giren bir diğer Kürt de bir enerji şirketi olan Limak Holding‘in sahibi Nihat Özdemir’dir.

 

Aslen Diyarbakır’lı olan Nihat Özdemir, net 1,6 Milyar Dolar’lık serveti ile Dünyanın en zengin 1,296 ülkesi arasında yer aldı.

 

Özdemir 2011 yılından istifa edene kadar Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden olan Fenerbahçe’nin 2. Başkanlığını ve uzun bir süre kurul üyeliğini yapmaktaydı.

 

Amerika’da kurduğu yoğurt şirketi ile bir devrim gerçekleştiren Ulukaya, 2013 Yılında New Yorker adlı dergide verdiği röportajda, Türkiye Kürdistan’ının Erzincan ilinden olup 1972’de yarı göçebe bir ailenin evladı olarak doğduğunu aktardı.

 

Ulukaya 2014 Yılında İşid’in Kobanê‘ye saldırmasından sonra, Kobanê halkına destek amaçlı 2 Milyon Dolar tutarında yardım yaptı.

 

Şuanda Dünyanın en zengin insanları arasında birinciliği Microsoft’un Sahibi Bill Gates almış durumda. Bill Gates’in net serveti 86 Milyon Dolara ulaşmış durumda.

 

Bill Gates’ten sonra Dünyanın en zengin 10 Kişi listesi arasında yer alan kişiler şunlardır;

  1. Mark Zuckerberg
  2. Meksikalı yatırımcı Carlos Slim Helu
  3. İspanyol işadamı Amancio Ortega

 

Bu İki Milyarder Kürdün, Kürt Öğrencilere Yardımlar Yapıp Eğitimlerinde Katkı Sunmalarını Ümit Ediyoruz..




okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Dünyanın En Zenginleri Arasından İki Kürt