e
sv

Konyada Kürt Katliamı(Aynı Aileden 7 Kişi Öldü)

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Konya Meramda Kürt saldırısı haberlerinin ardından yeni bir katliam yaşandı. Dün Konya meram ilçesinde Kürt bir aileye düzenlenen saldırıda aynı aileden 7 kişi katledilirken bulundukları ev de ateşe verildi. Saldırının tüm detaylarını Konyada Kürt Katliamı(Aynı Aileden 7 Kişi Öldü) başlığı altında toplayarak Konyadaki Kürt katliamının nedenleri üzerinde duracağız.
konyada kürt katliamı
avatar

Kundir

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Konya Meramda Kürt saldırısı haberlerinin ardından yeni bir katliam yaşandı. Dün Konya meram ilçesinde Kürt bir aileye düzenlenen saldırıda aynı aileden 7 kişi katledilirken bulundukları ev de ateşe verildi. Saldırının tüm detaylarını Konyada Kürt Katliamı(Aynı Aileden 7 Kişi Öldü) başlığı altında toplayarak Konyadaki Kürt katliamının nedenleri üzerinde duracağız.

Konyada Kürt Katliamı(Aynı Aileden 7 Kişi Öldü)

Konyada katledilen Kürtler medyada büyük bir yankı uyandırmaya devam ediyor. Bu aileye yapılan saldırılar daha önce defalarca gündeme gelmiş olsa da bir türlü tam önlem alınmamış ve olay böyle vahşi bir Kürt katliamının sonucuyla gerçekleşmiştir. Konyada Kürt Katliamı(Aynı Aileden 7 Kişi Öldü) başlığımızda olayın tüm detaylarını ana hatlarıyla aktarmaya devam ederken Konya Katliamı nedeni hakkında bilgiler de vereceğiz.

Konyada Öldürülen Kürtlerin İsimleri

Konyadaki Kürt katliamında kaç kişi öldü? Konyada ölenlerin 4’ü kadın olmak üzere toplan 7 kişi katledilmiştir. Konyada öldürülen 7 kişiye de toplam 19 kurşun sıkıldığı belirtilmiştir. Konyada katledilen Kürtlerin isimleri şöyle :

  • Yaşar Dedeoğlu
  • Barış Dedeoğlu
  • Serpil Dedeoğlu
  • Serap Dedeoğlu
  • İpek Dedeoğlu
  • Metin Dedeoğlu
  • Sibel Dedeoğlu hayatlarını kaybetti.

Konyada Öldürülen Kürtler İçin Yapılan Resmi Açıklamalar

Konyada katledilen Kürtlerin öldürülme nedenleri paylaşılan video ve görüntülerden de anlaşılacağı üzere bir Kürt katliamı olduğu ortada iken Devletin resmi kurumlarının yaptığı açıklamalar ise olayın etnik bir saldırı olmadığı yönünde. Peki Konyada öldürülen kişiler gerçekten Kürt oldukları için mi öldürüldüler? Bu sorunun cevabını Konyada öldürülen Kürtlerin avukatından dinlemek daha uygun olur.

Konyadaki Kürt ailesinin avukatı olan Abdurrahman Karabulut “Aynı aileye yönelik gerçekleştirilen daha önceki saldırının ifade tutanaklarında ırkçı bir saldırı olduğu belirtildi.” ifadelerini kullandı. Ayırca sosyal medyaya düşen videolar da Kürt ailesine saldıran kişilerin “Burada tek bir Kürt kalmayacak” ifadelerini kullandıkları görülmüştür. Bir başka videoda ise Konyada katledilen Kürt ailesinden birinin Kürtçe yaptığı açıklamasında Kürt ailesine saldıran kişilerin 12 yıldır “Biz ülkücüyüz, sizleri burda istemiyoruz” gibi ifadeler kullandıklarını belirttiği görülmektedir.

Konyada 7 Kişi Öldü Kürt Mü

Konyada öldürülen kişiler Kürt mü? sorusuna cevap verecek olursak Konyada öldürülen kişilerin Diyarbakırlı bir aile oldukları ve uzun yıllardır Konyada oldukları halde halen Kürtçe konuşup kültürlerini koruduklarını söyleyebiliriz. Sosyal medyaya düşen videolarda Konyadaki Diyarbakırlı Kürt ailesinin videolarda Kürtçe konuştuklarını ve bu durumun Kültürlerini halen koruduklarını görmemize yetiyor.

Konyadaki Kürt ailesi aslen nereli?

Konyada katledilen Kürt ailesinin aslen Diyarbakırlı olduklarını bilinmektedir. Diyarbakırdan uzun yıllar önce Konyaya yerleşen bu aile uzun süredir Konyada ticaret yaparak geçimlerini sağlamaktadırlar.

Konyadaki Kürt Saldırısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun Açıklamaları

Konyada geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kürt aileye saldırı dün maalesef ölüm ile neticelendi. Saldırının ilk gününden beri resmi kaynakların olayın bir etnik saldırı olmadığını dillendirseler de paylaşılan görüntü ve videolar bir etnik saldırının olduğunu teyit eder cinsten. Peki Konyadaki Kürt aileye saldırı için içişleri bakanı neler söyledi? Süleyman Soylunun Konyadaki saldırıya ilişkin açıklamaları şu şekildeydi :

“Konya’daki bu katliam, bu alçak tertip, menfur saldırı da istismar edilmeye çalışılmaktadır. Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Bunu, buraya kadar çekmek bu saldırı kadar tehlikelidir. Alçak bir değerlendirmedir ve kınanması gerekir. Birileri içeriden, dışarıdan sürekli körüklemektedir. Bu istismarı sağlamaya çalışan insanların kötü niyetleri ortadadır. İnşallah en yakın zamanda katilin adalete teslim olduğu haberini verebilme fırsatının olacağı düşüncesindeyim.”

Konyadaki Kürt Saldırısında Yapılan Resmi Açıklamalar

Konyadaki Kürt aileye saldırında sonra resmi kurum ve bakanların yaptıkları açıklamaları sizlerle paylaşmaya devam ederken Fahrettin Altun konyadaki saldırı için neler söyledi onu belirtmek istiyoruz. Fahrettin Altunun konya saldırısı hakkındaki açıklamaları şu şekildeydi : “Cumhurbaşkanımız, bu elim olayın aydınlatılması için yapılan çalışmaları yakından takip etmektedir. Faillerin adalete teslimi için çok yönlü soruşturma devam etmektedir.

Konyadaki Kürt aileye saldırı ile ilişkin yapılan açıklamalardan biri de Akp Grup Başkanı Naci Bostancı’dan geldi. Naci Bostancı Konyadaki Kürt aileye saldırı için şu ifadeleri kullandı : “Konya’daki vahşi katliamı nefretle kınamak için dahi dilde kelime bulamıyorum. Başımız sagolsun. Katiller mutlaka hesap verecek, adalet yakalarına yapışacaktır.

Öte yandan Konyadaki Kürt ailenin avukatlarından olan Abdurrahman Karabulut bu saldırılara karşı Süleyman Soylu ve Fahrettin Altunun açıklamalarına tepki gösterdi. Konyadaki ailenin avukatı Karabulut ifadelerinde şunları kullandı :

“Bu açıklamalara bakılırsa, bu işi yapan da zımnen aileden biri. Aileyi katleden kişinin şu anda sadece eşgali belirlenmiş. Bize göre kuvvetle muhtemel ama diğer aile üyeleri ile bağlantısı var mı yok mu bilinmiyor. Sadece eşgali var katleden kişinin. Gerisi soruşturmadan sonra belirlenecek. Ama bu durumda Bakan Soylu ve Altun’un kefil olurcasına böyle bir açıklama yapması anlaşılır değil. Varsa böyle bir saik devletin görevidir, ortaya çıkartacak.

Ki ben böyle bir saikin olduğunu düşünüyorum. Bugün de katliamı gerçekleştiren kişi , öncesinde katledilen Yaşar Dedeoğlu ile oturup çay içiyor. Sonrasında arabasından silah ve bir bidon benzin getirip 7 kişinin kafasına sıkıyor. Katlettikten sonra evi ateşe veriyor. Tüm aile üyelerini orada katlediyor. Ne konuştuklarına kimse de şahit değil.”

Aynı aileye yönelik gerçekleştirilen daha önceki saldırının ifade tutanaklarında ırkçı bir saldırı olduğu belirtildi. Müvekkillerime daha önce ‘Biz ülkücüyüz, sizi burda yaşatmayız’ sözleri ile saldırıldı.

Bu aile iki ay önce 60 kişi tarafından saldırıya uğruyor. Aynı aileye yönelik gerçekleştirilen daha önceki saldırının ifade tutanaklarında ırkçı bir saldırı olduğu belirtildi. Ve ne tesadüf iki ay sonra aynı kişiler yine saldırıya uğruyor ve bu kez katlediliyor. Müvekkillerime daha önce ‘Biz ülkücüyüz, sizi burda yaşatmayız’ sözleri ile saldırıldı. Bu mahallede yaşayan tek Kürt aile, Kars’tan göç etmiş bir aile. Yıllardır saldırılara maruz kaldığı söyleniyor ama bu ve iki ay öncesine kadar bu minvalde bir saldırı yaşamadılar. Fakat sürtüşmelerin olduğu doğrudur.”

Konyadaki Kürt Saldırısında Hdp’nin Açıklamaları

Konyadaki Kürt aileye yapılan saldırılarda Hdp’den de açıklamalar geldi. Hdpnin Konyadaki saldırıya ilişkin açıklamalarını Mithat Sancar yaparken saldırıdan iktidarı sorumlu tuttu. Konya saldırıya ilişkin Hdp’nin açıklamaları şu şekildeydi :

”Bu iktidar HDP üzerinden Kürtleri hedef gösteren nefret dili kullanmaktadır. Bu dil, bu zihniyet ortak yaşamı zehirleyen bir zihniyetin ürünüdür. Ortada bir kaos planı olduğunu Deniz Poyraz yoldaşımız katledildiğini de söyledik. Artık zaman kalmadı. Kaos planlarını bu ülkede özgürlük umudunu, demokrasi isteğini, barış özlemini yok etmek isteyen güçler, hiç durmadan faaliyetlerine devam ederken muhalefet partileri ve diğer demokrasi güçleri aynı hızda ve etkinlikte hareket etmiyorlar. Sadece kınama yetmez, sadece başsağlığı mesajları yetmez. Yan yana durarak bu planları boşa çıkarmak için daha kararlı ortak tavıra ihtiyaç vardır. Gelin bu nefret politikalarına, katliamcı planlara hep birlikte karşı çıkalım.”

Konyadaki Kürt Saldırısında Hüdapar’ın Açıklamaları

Konyadaki saldırıya ilişkin açıklamalar yapan partilerden biri de Hüdapar oldu. Hüdaparın Konyadaki Kürt saldırısına ilişkin açıklamalarını Hüdapar Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin yaparken olayın tüm detayları ile etkin bir soruşturmaya tabi tutulması gerektiğini de belirttiler.

Hüdapar Genel Başkan Yardımcısının Konyadaki Kürt Aileye karşı yapılan saldırıları şu ifadelerle açıkladılar :

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Eşin ise Konyadaki saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı ;

Milletçe büyük acılar yaşadığımız bugünlerde Konya katliam haberi bizi büyük bir acıya boğmuştur. Olayın nedeni, maktullerin ırk ve memleketleri ne olursa olsun bu bir vahşettir. Olay bütün yönleriyle soruşturulmalı, fail ve ihmali olanlar, varsa kirli bir plan deşifre edilmelidir.

Konyada Kürt Aileye Irkçı Saldırı

Konyadaki Kürt aileye ilk saldırı ne zaman oldu? Konya son dakika haberleri olarak yer alan haberlerde Kürt bir aileye ırkçı saldırının düzenlendiği paylaşıldı. Bu haberler ilk olarak geçen hafta medyaya düştü ve kundir.net ailesi olarak gündeme gelen haberleri Konyada Kürt Aileye Irkçı Saldırı başlığı altında tüm detayları ile sitemizde paylaşmıştık. Konyadaki saldırının asıl nedeni veya Konyadaki saldırı Kürt oldukları için mi yapıldı gibi bir çok sorunun cevabını ilgili makalemizde bulabilirsiniz. Daha fazla detaylı bilgi için Konyada Kürt Aileye Irkçı Saldırı başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

******************************************************

Konyada Kürt Katliamı(Aynı Aileden 7 Kişi Öldü) İLE İLGİLİ MAKALELERİMİZ: 

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Konyada Kürt Katliamı(Aynı Aileden 7 Kişi Öldü)