e
sv

Kürdistan Tarihi’ne 18 Yıl Aradan Sonra Tekrar Yasak Geldi

Yaptıkları önemli çalışmalarla Kürtlerin kütüphanelerini dolduran Avesta Yayınevi yeni bir yasakla karşı karşıya geldi. Kürdistan Tarihi'ne 18 Yıl Aradan Sonra Tekrar Yasak Geldi başlıklı makalemizde yayınevine yapılan yasak hakkında bilgi vereceğiz.
kürdistan tarihi'ne 18 yıl aradan sonra tekrar yasak geldi
avatar

Kundir

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yaptıkları önemli çalışmalarla Kürtlerin kütüphanelerini dolduran Avesta Yayınevi yeni bir yasakla karşı karşıya geldi. Kürdistan Tarihi’ne 18 Yıl Aradan Sonra Tekrar Yasak Geldi başlıklı makalemizde yayınevine yapılan yasak hakkında bilgi vereceğiz.

Hatırlanacağı üzere Avesta Yayınlarının tarafından çıkarılan “Kürdistan Tarihi” adlı kitap 2000 yılında Ayvalık Sulh Ceza Hakimliği tarafından yasaklanıp İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi(DGM) tarafından toplatılmıştı. Aynı şekilde Yayınevinin sahibi olan Abdullah Keskin’de para ve hapis cezasına çarptırılmıştı. Daha sonraki yıllarda ise cezası erlenmişti.

Kürdistan Tarihi’ne 18 Yıl Aradan Sonra Tekrar Yasak Geldi

Avesta Yayınevi son dönemlerde yasaklanan birkaç kitaplarını twitter üzerinden duyurmuşlardı. Bugün ise Avesta Yayını tekrardan yasaklı kitaplara değinerek Kürdistan Tarihi adlı kitaplarının yasaklandığını belirtiler. Kürdistan Tarihi kitabı Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Kürdoloji Bölümü ile Sankt-Petersburg Kürdoloji Kürsüsü’ndeki ekip tarafınca hazırlanıp Avesta tarafından yayınlanmıştı.

kürdistan tarihi'ne 18 yıl aradan sonra tekrar yasak geldi

kürdistan tarihi

Kürdistan Demek Yasak Mı?

Kürdistan kelimesinin hatta Kürtlerin tarrih boyunca yok sayılıp inkar etmeleri zaman zaman birçok ulusun gündeminde yer alırken, Türkiyenin son dönemlerde bu tür ırkçılıklara karşı şeffaf olup bazı aşamaları geçtiğini düşünmüştük. Fakat gelinen noktada yine eski Türkiye kafasıyla hareket edilip 18 Yıl önceki bakışla Kürdistana karşı bir yasak ortaya serilmiş durumda.

Kitapta Kürtlerin Tarihi hakkında bilgiler verilip, Kürtlerin coğrafi yapısı ve yerleştikleri bölgeler hakkında bilgiler vermesine rağmen bu yasaktan yine de kendini kurtaramamıştır. Herhangi siyasi veya terör ile ilişkisi olmayan kitabın tamamen tarihi ve bilgi içeren bir eser olduğu hatta bire bir Kürtlerin elinden çıkan bir eser dahi olmadığı ortada iken bu tür ırkçı bir yasakla karşılaşması son derece üzücü olmuştur.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Kürdistan Tarihi’ne 18 Yıl Aradan Sonra Tekrar Yasak Geldi