e
sv

Suriye Kimyasal Silah Kullandı

Amerika suriye son dakika haberlerine göre amerikanın, suriyeye füze saldırısında bulunulduğu belirtildi. Bu saldırıların nedeni ise Suriye Kimyasal Silah Kullandı olmasından dolayıdır. Suriye rejiminin kimyasal silah kullanma görüntülerinden sonra tırmanan bu gerginlik Amerika ve rusya arasında savaşa gidilecek düzeye vardı.
suriye kimyasal silah kullandı
avatar

Kundir

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Son günlerde Amerika ve Rusya arasındaki gerginlikler hızla artarken birçok ziyaretçimiz Amerika ve Rusya savaşacak mı? gibisinden sorular yöneltmektedirler. Bizlerde bugün bu soruları gidermek için Suriye Kimyasal Silah Kullandı başlıklı makalemizi yazmak istedik. Böylece Suriye rejimi kimyasal silah kullandı mı? gibi soruların cevabını da öğrenmiş olacaksınız.

Bilindiği üzere Suriye savaşının en büyük aktörleri‘nden biri olan Amerika Esed rejiminin kimyasal silah kullandığını iddia ederek Esed’e saldırmayı hedefledi. Amerika suriyeye neden saldırıyor? sorusunun cevabında Esed rejiminin kimyasal silah kullandığı yönündeki iddialardır. Doğu Gutada yapılan bir katliamın videosu 1 hafta önce sosyal medyaya düşmüştü. Doğu gutada kimyasal kullanımının olduğunu belirten video dünya gündeminde yer edinmeye başladı.

Amerika ile Rusya arasında gerginlik

Bu videodan sonra Amerika ile Suriye arasında gerginlik ilk adımını atmış oldu, Amerika başkanı trump’ın twitlerinden sonra tırmanan gerginlik daha sonra Amerika ve Rusya arasındaki gerginlik olayına dönüştü. Trump ile Rusya twitterde birbirlerini tehdit ettikten sonra, amerika Şam’a suriye rejimine saldıracağını belirti, Trump’ın Rusyaya attığı resimde aynen şöye geçiyor.

Trump’ın attığı twitte “Akıllı füzelerimiz size saldırmaya gelecektir.” gibisinden bir cümle kulllanıyor. Bu gerginlikten sonra Trump ve Putin arasındaki gerginlik haline gelen açıklamalar en son bugün Amerika’nın Şam’a füzeler atmasıyla daha da tırmanmaya başladı.

Trump ile putin arasındaki bu gerginliklerden sonra Suriye Kimyasal Silah Kullandı mı? soruları da çok duyulmaya başlandı. Birgün sitesinde geçen bir habere göre Suriyede Kimyasal Silah kullanıldı haberi doğrulanmaya başlandı. Esed kimyasal silah kullandı mı? sorularının ardından, suriye olayları ile beraber dolar yükselmeye başladı. Dolar ve euro’nun yükselme nedenlerinden biri de Tramp ve Rusya arasındaki twitlerden de kaynaklandığı bilinmektedir.

Amerika suriye son dakika haberlerine göre amerikanın, suriyeye füze saldırısında bulunulduğu belirtildi. Bu saldırıların nedeni ise Suriye Kimyasal Silah Kullandı olmasından dolayıdır. Suriye rejiminin kimyasal silah kullanma görüntülerinden sonra tırmanan bu gerginlik Amerika ve rusya arasında savaşa gidilecek düzeye vardı.

Suriye saldırısı son dakika haberleri arasında ise Abd Suriyeyi vurdu haberleri geçmeye başladı. Suriye savaşında meydana gelen bu olaylar, 15 Mart 2011 tarihinde suriye savaşının başlaması ile patlak verdi. Suriye savaşı ne zaman başladı sorularını yönelten ziyaretçilerimiz, suriye savaşının başlama tarihinin 15 mart 2011 yılında olduğunu da bilmeleri gerekir.

suriye kimyasal silah kullandı

suriye kimyasal silah kullandı

Birgün hedef suriye olursa

Abd suriyeyi neden vuruyor soruları ile gündemi dolduran kişiler aynı şekilde Abd Suriyeyi neden vurdu sorularını da yöneltmektedirler. Suriye Kimyasal Silah Kullandı iddialarındna ötürü Abd suriyeyi vurmaya başladığı için gerginliğin ne zamana kadar süreceği bilinmemektedir. Suriye gün geçtikçe geçilmez bir bataklığa dönüşmeye devam ederken Merhum Erbakan hocanın Birgün hedef suriye olursa sözleri bu olayların vehammetini önümüze getiriyor. Bilindiği üzere Erbakan hoca yıllar önce Birgün hedef suriye olursa bilinki hedef türkiye’dir açıklamasında bulunmuştu.

Erbakan hoca birgün hedef suriye olursa bilin ki hedef türkiyedir sözünü 1992 yılında söylemişken olayların şimdi patlak vermesi ve içinden çıkılamaz bir bataklığa dönüşmesi, kendisinin ne kadar ferasetli biri olduğunu göstermiştir.

Birgün hedef suriye olursa sözünün bugünkü günümüzdeki canlanması olayın gerçeğini önümüze koyuyor. Suriye savaşının ilk dönemlerinde muhalifler ile rejim arasında savaş devam ederken günden güne bu savaş büyüdü ve tüm devletlerin savaş bölgesi haline geldi. Amerikanın suriyeye saldırma nedeni arasında Suriye Kimyasal Silah Kullandı sözleri yatarken, rusya amerikaya saldıracak mı? merakı içindeyiz. Amerikanın rusyaya saldırmasından sonra beşar esedin açıklamasını bekleyen kişiler beşar eseda twitter hesabını şimdiden takibe almış bulunmaktadırlar.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Suriye Kimyasal Silah Kullandı