e
sv

İstanbul Newroz Etkinlik Tarihi Nevruz Ne Zaman 2022

Kürt gençlerinin yoğunlukta katıldığı newroz etkinliklerine, İstanbul'da genelde göç etmiş Kürt gençleri katılım göstermektedir. İstanbul newrozunun bu yıl ki kutlama alanı neresidir?
istanbul mitingleri
avatar

Kundir

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

İstanbul Newroz Etkinlik Tarihi 2022 makalemize başlamadan, daha önceki konularımızda Diyarbakır Newroz Etkinlik Tarihi 2022 ve Batman Newroz Etkinlik Tarihi 2022 hakkında önemli bilgiler vermiştik. Bu makalemizde ise İstanbul Newroz Etkinlik Tarihi 2022 hakkında önemli bilgilere yer vereceğiz. Makalemizde İstanbul Newroz Tarihi, İstanbul Newroz Yeri ve İstanbul Newroz alanı hakkında bilgileri sizlerle paylaşacağız.

İstanbul Newroz Etkinlik Tarihi Nevruz Ne Zaman

Bilindiği üzere Hdp’nin newroz etkinlik takvimini açıklamasıyla birçok şehirde newroz kutlamalarına başlanılmıştır. Newroz hazırlıklarının en yoğun olduğu iller Diyarbakır, Batman ve İstanbul oluşturmaktadır. İstanbul’da bu yıl “Newroz direniştir! Halkların faşizme karşı baharıdır!” sloganıyla kutlanırken, şimdiden newrozun heyecanı birçok Kürt gencini etkisi altına almıştır.

istanbul newroz mitingleri

istanbul newrozu

Kürt gençlerinin yoğunlukta katıldığı newroz etkinliklerine, İstanbul’da genelde göç etmiş Kürt gençleri katılım göstermektedir. İstanbul newrozunun bu yıl ki kutlama alanı neresidir? sorusunu soran takipçilerimizin cevaplarına da çözüm olacak olan bu makalemiz, İstanbul newrozu hakkında önemli bilgiler içerecektir.

İstanbul Newrozu nerede yapılacaktır? sorusunun yönelten ziyaretçilerimiz bilmelidirler ki bu yıl ki İstanbul mitinginin yeri Bakırköy Halk Pazarı olacaktır.

Hdp, Dbp ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği miting her yıl coşku ile kutlanılmaktadır. Newroz mitingine katılan sanatçılar bilinmezken, newroz mitingine katılan konuşmacılar ise geçen seneki konuşmacılardan birkaçı olabileceği tahmin edilmektedir.

istanbul mitingleri

istanbul mitingi

İstanbul Newroz Tarihi

İstanbul Newroz Etkinlik Tarihi 2022’e yaklaşırken Dbp ve Hdp beraber yapmış oldukları açıklamada istanbuldaki newroz mitingine 500 bin kişinin katılımıyla kutlayacaklarını açıkladı. Tahmini olarak 500 kişinin olacağını belirten açıklamada, birçok kesimden kişileri de davet ettiklerini açıkladılar. Hdp açıklamaları bu yönde iken bizlerde newroz etkinliği hakkındaki satırlarımıza yavaştan son vererek tarihi verelim.

istanbul newroz görüntüleri

istanbul newroz miting tarihi

İstanbul Newroz Miting Tarihi: 21 Mart 2022

İstanbul Newroz Etkinlik Tarihi 2022 ile ilgili en çok sorulan sorulardan biri de Newroz mitingi ne zamandır? sorusudur. Bizlerde bu soruları kafadan silmek için İstanbul newroz mitingi ile D.Bakır newroz miting tarihlerinin 21 mart olduğunu açıklıyoruz.

Newroz tarihi ve newroz olayları hakkında bilgiler için sitemizi takipte kalabilirsiniz. Ayrıca sadece newroz değil sitemiz aynı zamanda Kürt Tarih ve Edebiyat Blogudur, bu bağlamda faydalı makalelerden istifade edip tarih ve edebiyatımızı öğrenmek için sitemizdeki çalışmalarımız sizler için birer altın bilezik hükmündedir 🙂

******************************************************

NEWROZ İLE İLGİLİ MAKALELERİMİZ: 

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

İstanbul Newroz Etkinlik Tarihi Nevruz Ne Zaman 2022