e
sv

Kürdistan Yönetimi Binası’nın İçi

kürdistan yönetim binasının içi
avatar

Kundir

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Kurdistan kurulsa nasıl bir devlet olacak düşüncesi muhakkak her kürdün aklından geçmiştir. Bağımsız bir devlet gözüyle baktığımız Güney Kurdistan Yönetimi parlamento binasının içini görmeyi hiç merak ettiniz mi? Kurdistan Parlamentosunda girişte bizi Cumhurbaşkanımız Qazî Muhammed karşılıyor tıpkı Mahabad’ta binlerce kürdü karşıladığı gibi…

 

kürdistan yönetimi binası'nın içi

Mehmud Berzencî,Qazi Muhammed,Şêx Said ve niceleri kahraman liderlerimizin portreleri duvarlarda yerini alıyor.

qadi muhammed kurdistan parlamantosu

Mahabad Kurdistan Cumhuriyeti’ni kurup Cumhurbaşkanı olan Qadî Muhammed, parlamento binasında bizi en çok duygulandıran liderlerden biridir. Katledilmeden önce hep Bağımsız bir Kürdistan özlemiyle yaşayan Qadi, şuan özlemini duyduğu Kurdistan Mahabad Devleti’nin devamı yavaş yavaş yerine getiriliyor ve kendisi her zamanki gibi bu devletin bir Cumhurbaşkanı olarak gönlümüzde kalacaktır

şeyh sait kurdistan parlamentosu

Parlamento^da bizi karşılayanlardan biri de Şeyh Sait’tir. Kıyamı, mücadelesi ve azmiyle bizleri cezbeden Şeyh, her zamanki vakarlı duruşuyla parlamento da yerini alan liderlerden birisidir.

kurdistan parlemantosu

Şêx Mehmud Berzenci’de en az Şeyh Sait kadar mücadeleci bir ruha sahip, Güney Kurdistan’ı Şêx Mehmut’suz düşlemek imkansızdır. Parlamento duvarlarını süsleyenlerden biri de Şêx Mehmur Berzencî’dir.

 

Qadî Muhammed, Şeyh Sait ve Şêx Mehmut Berzenci’den sonra zamanla diğer liderlerin fotoğraflarını da paylaşmaya devam edeceğiz..

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Kürdistan Yönetimi Binası’nın İçi