e
sv

Selahattin Demirtaş Kimdir? Kardeşleri ve Siyasi Hayatı

Öncelikle Selahattin Demirtaş kaç yaşındadır sorusunu soran ziyaretçilerimiz için Demirtaşın yaşı hakkında konuya başlamak istiyoruz. Selahattin Demirtaş 10 Nisan 1973 yılında Elâzığ – Palu’da doğmuş ve şu an 45 yaşındadır.  Selahattin Demirtaş Alevimi diye soranlara karşılık Zaza kökenli olan Selahattin Demirtaş, öncesinde İşletme fakültesine gitse de sonrasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine geçerek avukatlık okumuştur.
selahattin demirtaş hayatı
avatar

Kundir

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Selahattin Demirtaş hakkında tüm detayları ele aldığımız yazı dizimizde daha önce Selahattin Demirtaş Eşi Kimdir? Hayatı ve Yaşı başlığı ile sizlere Selahattin Demirtaşın eşi hakkında detaylı bilgiler vermiştik. Bugün Selahattin Demirtaş Kimdir? Kardeşleri ve Siyasi Hayatı başlıklı makalemizde ise Selahattin Demirtaşın Siyasi geçmişi, Selhattin Demirtaşın kardeşler ve Hayatı hakkında önemli noktalara değineceğiz.

Selahattin Demirtaş Kaç Yaşında

Hdp genel başkanı Selahattin Demirtaş kimdir, kaç yaşındadır merak ediyorsanız bu içeriği okuyabilirsiniz. Ayrıca sitemizden bir önceki Sellahatin Demirtaş yazılarına ulaşıp, Selahattin Demirtaşın Allettin Çakıcı ile ilgili sözleri, Selahattin Demirtaşın şarkıları, Selahattin Demirtaş Pore Delalamın şarkısı hakkında birçok detaya ulaşabilirsiniz.

Selahattin Demirtaş Kimdir?

Öncelikle Selahattin Demirtaş kaç yaşındadır sorusunu soran ziyaretçilerimiz için Demirtaşın yaşı hakkında konuya başlamak istiyoruz. Selahattin Demirtaş 10 Nisan 1973 yılında Elâzığ – Palu’da doğmuş ve şu an 45 yaşındadır.  Selahattin Demirtaş Alevimi diye soranlara karşılık Zaza kökenli olan Selahattin Demirtaş, öncesinde İşletme fakültesine gitse de sonrasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine geçerek avukatlık okumuştur. Kısacası hem bir avukat aynı zamanda da Türk siyasetçilerindendir. Selahattin Demirtaşın annesinin ve babasının isimlerini verecek olursak Annesinin adı Sadiye, babasının adıysa Tahir’dir. Ayrıca Selahattin Demirtaş kaç kardeştirler sorusu da sıklıkla sorulan bir sorudur böylece bu soruyu da cevaplandırıp makalenin detaylarına geçelim. Selahattin Demirtaşın 6 adet kardeşi bulunuyor.

Demirtaş’ ın ailesi Elazığ Palu’dan Diyarbakır’a göç etmiş muhafazakar ve yoksul bir aile. Küçükken yoksulluk yüzünden cam bilyeler yerine cevizle misket oynadıklarını söyleyen Demirtaş, ailenin 7. üyesi ve iki numaralı çocuğu.

selahattin demirtaş hayatı

selahattin demirtaş kardeşleri

Selahattin Demirtaş’ın Kardeşleri

Demirtaş’ın ağabeyinin adı Nurettin ve ağabeyi de işletme okumuş ama eğitimini yarım bırakmış. Kız kardeşlerinden biri avukat, bir diğeriyse tasarımcı. Diğer kız kardeşi öğretmen ve diğer erkek kardeşi de mühendis. Ağabeyi olan Nurettin Demirtaş ise bir dönem siyasetin içinde aktif şekilde bulunuyordu şimdiyse yine pasif olarak siyasetin içinde yer alıyor. Selahattin Demirtaş’ın abisi Muğla üniversitesinde okurken PKK’nin gençlik örgüt sorumluluğunu yapmıştı ve gözaltına alınarak 22 yıl hapis cezasına almıştı. Hatta abisi İzmir’de tutuklanan Demirtaş, sırf abisi avukat bulmakta zorlandığından hukuk okuma ya yöneldiğini ve Ankara Hukuk fakültesindeyken öğrenci hareketleri içindeki varlığını sürdürdüğünü zaman zaman anlatmaktadır. Bu başlıkta da gördüğünüz gibi Nurettin Demirtaşta ayrıca Üniversite okuyup yarıda bırakan biridir. Bazıları her ne kadar Nurettin Demirtaş ne mezunudur? zahmetine bulunmayıp onu araştırmadan okul okumadığını belirtmiş olsalar da doğrusu Üniversiteyi yarıda bırakan birisidir.

Selahattin Demirtaş Siyasete Başlangıcı

Siyaset yaşamın kendine aslında her dönem ağır geldiğini söyleyen Demirtaş, “Gençlik yıllarımdan beri omuzlarımdaki bu yük sürekli arttı. Bazen taşıyabileceğimden çok daha fazla misyon yüklediler. “Ben o kişi değilim” deme fırsatı bulamadan gereğini yapmak zorunda kaldım. Milletvekili seçildiğim günden bugüne vekil olduğum için mutlu olduğum tek bir saati hatırlamıyorum, hatta siyasetçi olarak yaşlanmak istemiyorum ’ şeklinde siyasi yaşamının duygusal yoğunluğunu aktarmaktadır kimi zaman…

TBMM’nin 25. Döneminde İstanbul milletvekili olan Demirtaş, 22 Haziran 2014 tarihinden beridir HDP yani açılımı Halkların Demokratik Partisi olan partinin eş başkanlığını Figen Yüksekdağ ile paylaşarak yapmaktadır.  Siyaset öncesinde avukatlık yapan Demirtaş, aynı zamanda da İnsan Hakları Derneği Diyarbakır şubesinin yöneticisidir.

2014 yılından Halkların Demokratik Partisinde eş başkanlık görevine getirilen Demirtaş,  2007-2008 yıllarındaysa Demokratik Toplum Partisi’nde yer almaktaydı. Ardındansa 2008 -2014 yılları arasında Barış ve Demokrasi Partisinde aktif siyasetçi olarak yer almıştır.
2014 senesinde referandum seçimlerinde 2014 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimine katılan 3 adayın içinde bulunan Demirtaş, bu seçimlerde  %9.76 oy almış ve üçüncü sırada kalmıştır.

4 Kasım 2016 tarihinde partisinde yer alan 12 milletvekiliyle birlikte gözaltına alınan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, öncelikle Diyarbakır adliyesinde savcıya ifade vererek tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.  Sonrasındaysa hakkındaki tutuklama istemi karara bağlandığından alı konulmuştur. Silahlı terör örgütüne üye olma/terör örgütü propagandası yapmak suçlamalarıyla yargılanan Demirtaş, halen daha Silivri ceza evinde yargılanmaktadır.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Selahattin Demirtaş Kimdir? Kardeşleri ve Siyasi Hayatı