e
sv

Siyasetçi ve Liderlerin Çocukluk Fotoğrafları

siyasetçi ve liderlerin çocukluk fotoğrafları
avatar

Kundir

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Medyada sık sık gördüğümüz Siyasetçilerin çocukluk fotoğraflarını hiç merak etmediniz mi? Düşünce farklılıklarından dolayı bazılarını sever, bazılarına da karşı olabilirsiniz.

 

Fotolara bakmadan önce şunu belirtmemiz gerekir ki fotoları gördükten sonra bazı Siyasetçi veya Liderlerin her zaman çocuk kalmaları düşüncesine kapılabilirsiniz 🙂

 

Bu fotolarda Tansu Çiller’den Süleyman Demirel’e bir çok Siyasetçi ve medyada sık sık karşımıza çıkan kişileri görebilirsiniz.

İşte hepimizin görüp tanıdığı o kişilerin çocukluk fotoları;

 

1-) Recep Akdağ

recep akdağ çocukluğu

8 Mayıs 1960’ta Erzurum’un İspir ilçesinde doğdu. İlk ve Orta Öğretimini Erzurum’da okuduktan sonra Lise öğretimini Ankara’da tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Bölümünden Mezun olup başarılı çalışmalara imza atmıştır. 2002-2013 yılları arasında Türkiye’de Sağlık Bakanı görevini yapmıştır, dünyanın en uzun süre sağlık bakanılığı ünvanını alan kişiler arasında yer alır.

 

2-) Selahattin Demirtaş

selahattin demirtaş çocukluğu

Zaza Kökenli siyasetçi ve avukat. TBMM 26. Dönem İstanbul Milletvekili olup Figen Yüksekdağ ile beraber Halkların Demokratik Partisi’nin eşbaşkanlığını yürütmektedirler. Siyaset öncesi serbest avukatlık ve İhd(İnsan Hakları Derneği) Diyarbakır şubesinde başkanlık yapmıştır.

 

3-) Mesut Barzani

mesud barzani çocukluğu

1946 Yılında Babası Mola Mustafa Barzani‘nin Genelkurmay Başkanı ve Qadî Muhammed’in Lideri olduğu Mahabad Kürt Cumhuriyeti’nde doğmuştur. Babası Mola Mustafa Barzani ile beraber Kürtlerin haklarını savunmak için başta Irak ve İran Kürdistan’ında çocukluğundan beri çalışmalara başlamıştır.

 

Mola Mustafa Barzani’nin 1979 yılında ölümünden sonra Kürdistan Demokrat Partisi’nin en etkin liderleri Mesut Barzani ve kardeşi İdris Barzani olmuştur.

 

Barzani, 2003 yılında Irak’ın işgali’nden sonra kurulan Irak Hükümet Konseyi’nin üyesi oldu ve 2004 yılı Nisan ayında konseyin başkanı oldu. Haziran 2005’te Irak Kürdistan Parlamentosu tarafından Kürdistan Bölgesel Yönetimi başkanı seçildi.

 

4-) Recep Tayyip Erdoğan

recep tayyip erdoğan çocukluğu

Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı. 2003-2014 Yılları arasında 11 yıl boyunca başbakanlık yapmıştır. Milli Selamet, Refah ve Fazilet Partilerinde uzun bir süre çalışmadan sonra kurmuş olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi’nde çalışmalarına devam etmiştir.

 

5-) Süleyman Demirel

süleyman demirel çocukluğu

Tam adıyla Sami Süleyman Gündoğdu Demirel, Türkiye Cumhuriyetinin 9. Cumhurbaşkanı. 1965-1993 yılları arasında 7 farklı dönemde toplam 10 yıl 5 aylık bir süre ile Başbakanlık görevini sürdürmüştür. Ayrıca 1980 yılları arasında Adalet Partisi, 1987 Yıllarında ise Doğru Yol Partisi‘nin Genel başkanı olarak görevini sürdürmüştür.

 

6-) Tansu Çiller

tansu çiler küçüklüğü

Tansu Penbe Çiller, ekonomi ve siyasete önemli adımlar atarak, 1993-1996 yılları arasında Başbakanlık görevini yapmıştır. Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki ilk ve tek Kadın Başbakanı ünvanına sahiptir. 1993 yılları arasında Doğru Yol Partisi’nin genel başkanlık koltuğuna oturmuştur. 1996 ve 1997 yılları arasında Başbakan yardımcılığı ve Dışişleri bakanlığı görevlerini üstlenmiştir. Süleyman Demirel’in çağrısıyla siyasete atılan Çiller, Demirel’in Doğru Yol Partisi’nde siyasete adım atmıştır.

 

7-) Turgut Özal

turgut özal çocukluğu

Türkiye Cumhuriyet’inin 8. Cumhurbaşkanıdır. 1983-1989 yılları arasında 5 yıldan fazla süre ile Başbakanlık ve Anavatan Partisi Genel Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. Görev süresi devam ederken Vefat eden 2. Cumhurbaşkanı özelliğine sahiptir.  Özal her zaman sivil yönetimi savunmuş ve sivil kıyafetlerden hoşlanmıştır. Özal 17 Nisan 1993 tarihinde 12 Günlük Türkistan gezisinden sonra Cumhurbaşkanlığı döneminde vefat etmiştir.

 

8 -) Abdullah Gül

abdullah gül çocukluğu

Türk Ekonomist ve Siyasetçi olup 11. Cumhurbaşkanıdır. 2007-2014 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürmüştür. 2002-2003 yılları arasında ise geçici olarak 4 aylığına Başbakanlık görevini üstlenmiştir. 2003 ve 2007 yılları arasında Başbakan yardımcılığı ve Dışişleri Bakanı olarak görev almıştır.

 

9-) Kemal Kılıçdaroğlu

kemal kılıçdaroğlu çocukluğu

22 Mayıs 2010 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanlık görevini sürdürmektedir. Genel Başkanlığı süresi boyunca katıldığı her seçimde partisi 2. olmuştur. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden mezun olan Kılıçdaroğlu, Siyasete atılmadan önce SSK Genel Müdürlüğünü yapmıştır.

 

10-) Abdülkadir Aksu

abdülkadir aksu çocukluğu

Kürt bir ailenin çocuğu olarak 1944 Yılında Diyarbakır’da doğmuştur. İlk ve Orta Öğrenimlerini Diyarbakır’da tamamlamıştır. 1968 Yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olmuştur. Cumhuriyet tarihinde Şükrü Kaya (4028 gün) ve Namık Gedik’ten (1804 gün) sonra en uzun süre İçişleri Bakanlığı yapan siyasetçidir.

 

11-) Bülent Arınç

bülent arınç çocukluğu

Bülent Arınç Avukat ve Siyasetçi. 1995 Yılında ilk defa Refah Partisi’nden meclise girmiştir. Aslen Manisa’lı olan Arınç henüz 12 Yaşında iken babasını kaybetti. 1970 Yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olup uzun bir süre serbest avukatlık yapmıştır. Farklı dönemlerde uzun süre boyunca Başbakan Yardımcısı görevini üstlenmiştir.

 

12-) Bülent Ecevit

bülent ecevit çocukluğu

Bülent Ecevit, Gazeteci, Şari, Yazar ve Siyasetçi. 1974-2002 Yılları arasında 5 kez Başbakanlık görevini üstlenmiştir. 1972 ve 1980 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına, 1987-2004 yılları arasında ise Demokratik Sol Parti Genel Başkanlığında bulunmuştur.

 

13-) Necmettin Erbakan

necmettin erbakan çocukluğu

Necmettin Erbakan, Mühendis, Akademisyen ve Siyasetçi. 28 Haziran 1996 ve 30 Haziran 1997 yılları arasında Başbakanlık koltuğuna oturmuştur. 28 Şubat sürecinden sonra zorla istifa edilmesi sağlanmış ve kendisine 5 yıllık siyaset yasağı uygulanmıştır.

 

14-) Abdullah Öcalan

abdullah öcalan çocukluğu

Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesinin Ömerli(Amara) Köyünde dünyaya geldi. Kendi değimiyle Annesi Türk, Babası Kürt kökenlidir. 1966-1968 yılları arasında Ankara’da Tapu Kadastro Meslek Lisesi’nde okudu. Ardından 1969 Yılında D.Bakır’da Tapu Memuru olarak görev yapmaya başladı. 1971 Yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine kayıt yaptırdı. Öcalan aynı yıl Ankara Fakültesi Siyasal Bilimler Fakültesine geçiş yaptı. Ankara’da okuduğu dönemlerde Mahir Çayan çizgisindeki THKP/C Örgütü ile yakından ilgilendi. 1975 Yılında birkaç arkadaşı ile Ankara Demokratik Yüksek Öğrenim Derneği’ni kurdu. Batı’da faaliyet yürüten bu dernek kısa sürede Doğu bölgelerine taşındı, Derneğin kurucu üyeleri arasında Kck yürütme kurulu içerisinde yer alan ve Pkk’nin kurucuları arasında olan şu kişilerde yer alıyordu; Cemil Bayık, Rıza Altun, Mustafa Karasu, Duran Kalkan..

 

Öcalan 27 Kasım 1978 tarihinde D.Bakır’ın Lice İlçesindeki Fis Köyünde beraber toplandığı birkaç kişi ile Pkk’nin kuruluşunu ilan etti. 60 Darbesinin gerçekleşmesi ile örgütün birçok lideri öldürüldü böylelikle örgüt faaliyet merkezini Irak Kürdistan’ına taşımaya karar verdi. Öcalan 15 Şubat 1999 tarihinde Nairobi’de Kenya güvenlik güçleri tarafından tutuklanarak Türkiye’ye gönderildi.

 

 

15-) Hüseyin Velioğlu

hüseyin velioğlu çocukluğu.

Türkiye Hizbullah Cemaati Lideri. 1952 Yılında Batman’ın Gercüş ilçesinin Bağozü köyünde dünyaya geldi. İlk ve ortaokul eğitimi Batman’da tamamlandıktan sonra Lise öğrenimi için Mardin Yatılı Lisesine geçti. Velioğlu ailesi Batman’da Ali ismindeki büyük dedelerinden dolayı Mala ‘Elî’ya olarak tanınmaktaydılar, bu nedenle 1972 tarihinde Durmaz olan soyisimlerini Velioğlu olarak değiştirdiler. Üniversitede okuduğu dönemlerde Akıncılar gibi islami yapılarla faaliyetler gerçekleştirdi, ama zamanla bu camialar içinde Türk Irkçılığını görünce onlara karşı mesafe almaya başladı. 1991 Yılında örgüt Menzil ve İlim olarak ikiye ayrıldı ve bu iki grup arasında kısa süreliğine çatışmalar yaşandı.

 

Aydınlık Gazetesi’nin 12 Temmuz 1998 tarihindeki manşetinde, Velioğlu’nun öldürüldüğü haberi paylaşıldı ancak kısa süre sonra Velioğlu’nun Irak Kürdistan’ındaki Kürdistan İslami Hareket Lideri Şeyh Osman’dan Askeri ve Siyasi eğitim almak için Irak Kürdistanına gittiği tespit edildi.

17 Ocak 2000 tarihinde İstanbul Baykoz’da bir villaya yapılan operasyonda, güvenlik güçleri ile 4,5 saat süren bir çatışma yaşandı, bu çatışmada Velioğlu öldürüldü. 4,5 Saat süren çatışmayı Türkiyedeki haber kanalları canlı olarak aktardı. Güvenlik güçleri ile yapılan çatışmada öldürülen Velioğlu ile beraber aynı evde Cemaatin kurucularından olan Edip Gümüş ve Cemal Tutar sağ olarak yakalandı.




okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Siyasetçi ve Liderlerin Çocukluk Fotoğrafları