e
sv

Selahattin Demirtaş; ’Apo’nun Heykelini Dikeceğiz’

Selahattin Demirtaş'ın pkk ile ilgili açıklamaları ile Selahattin Demirtaşın Abdullah Öcalan ile ilgili sözlerini içerecek olan Selahattin Demirtaş; ’Apo’nun Heykelini Dikeceğiz’ başlıklı makalemizde, Selahattin Demirtaş Abdullah Öcalanı destekliyor mu? Selahattin Demirtaş ve Abdullah Öcalan hakkında önemli bilgiler vereceğiz. Bilindiği üzere Selahattin Demirtaşın apo sözü son dönemlerde epey tepki alan bir sözdü.
selahattin demirtaş; ’apo’nun heykelini dikeceğiz’
avatar

Kundir

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Selahattin Demirtaş’ın pkk ile ilgili açıklamaları ile Selahattin Demirtaşın Abdullah Öcalan ile ilgili sözlerini içerecek olan Selahattin Demirtaş; ’Apo’nun Heykelini Dikeceğiz’ başlıklı makalemizde, Selahattin Demirtaş Abdullah Öcalanı destekliyor mu? Selahattin Demirtaş ve Abdullah Öcalan hakkında önemli bilgiler vereceğiz. Bilindiği üzere Selahattin Demirtaşın apo sözü son dönemlerde epey tepki alan bir sözdü.

Hatta Selahattin Demirtaş’ın Abdullah Öcalan üzerine söylediği bu söz o kadar tepki almıştı ki Selahattin Demirtaş pkkyı savunuyor mu? sorularını dahi akıllara getirdi. Birçok Hdpye gönül vermiş kişiler Selahattin Demirtaş Öcalanı savunuyor mu? sorusunun cevabını arayıp, Hdpden koptukları dahi olmuştur.

İşte bu nedenlerden ötürü bizlerde sitemizde bu gün Hdp Öcalanı savunuyor mu? sorularına cevap verip Hdp ve Pkknın birbirinden ayrı yapılar olup olmadığını sizlere sunacağız. Böylece makalemiz sayesinde Hdp pkkyı savunuyor mu? sorusunun cevabına kendiniz ulaşıp, Hdpnin pkk ile ilgili açıklamalarını okuyabilirsiniz. Ayrıca Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde yazığı şarkı sözlerine ulaşmak için Selahattin Demirtaş Şarkısı Sözleri başlıklı yazımıza göz gezdirebilirsiniz.

Selahattin Demirtaş; ’Apo’nun Heykelini Dikeceğiz’

Bundan 3 sene önce Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlediği bir miting sırasında konuşma yapan Hdp  Eş başkanı Selahattin Demirtaş, o dönem yürütülen açlık grevlerinin sona erdirilmesi için kaybedecek 1 saniye bile kalmadığını belirterek  Öcalan posterini açanlara yöneltilen tepkileri yanıtlamıştı. Ve “Öcalan’ın daha heykelini dikeceğiz.” cümlesini kurmuştu.

Geçtiğimiz senelerde BDP Eş başkanı olan Selahattin Demirtaş, Derik’te açlık grevlerine destek vermek için yürüyüşler düzenleyen BDP’lilere polisin müdahalesiyle oluşan arbedede yaralanan BDP’li Genel Meclis Üyesi Emanet Eneş’i evinde ziyaret etmek için Kızıltepe’ye gitmişti.  Demirtaş, Mardin Mazıdağı ilçesinde, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek için yürüyüş yapmak isteyen BDP’lilere polisin müdahale etmesi sonucunda çıkan olaylarda başından yaralanan BDP İl Genel Meclis Başkanı Eneş’e geçmiş olsun ziyareti yaptıktan sonra Derik’de Bdp lilerle bir araya geldi ve ardından da  Kızıltepe’ ye geçmişti. Kızıltepe Özgürlük Meydanı’nda toplanan partililere seslenen
Demirtaş; ”Bazı posterler asıldı diye müdahale ediyorsunuz, copla panzerle, gaz bombalarıyla bu halkı durduramazsınız. Siz bunu daha anlayamadınız mı?” şeklinde konuşan Demirtaş, yaptığı konuşmasında okullara asılan Kenan Evren posterlerini de eleştirmişti.

Selahattin Demirtaş Neden Tutuklandı?

Demirtaş’ın Tutuklanmasına Neden Olan Kızıltepe Özgürlük Meydanındaki Konuşması

”Taleplerin kabul edilmesi Türkiye’yi ileri götürecek adımdır. Türkiye’nin hızlı adımları atması gerekir. Kaybedecek bir saniye bile kalmadı. Erdoğan’ın Kürtlerin taleplerini yerine getirmeyi gurur meselesi yapıyor. Bu gururdan vazgeçmesi gerekir. Selahattin Demirtaş Neden Tutuklandı? Erdoğan iyi bilmelidir ki, açlık grevine girenler şov yapmıyor. Daha önceki yıllarda Kemal Pirler, Hayriler, Mazlumlar da mı şov yapıyorlardı. Barış için açlık grevleri için müzakereler derhal yapılmalıdır. Talepler bir an önce yerine getirilmelidir. Selahattin Demirtaş Neden Tutuklandı? Öcalan’ın posterini Kürdistan’da asmayacaklar da nerede asacaklar? Daha heykelini dikeceğiz. Bunu kafanıza yazın” şeklinde konuşmuştu.

Selahattin Demirtaş’ın bu sözlerinin ardından, meydanda bulunan kalabalık ve polis arasında tartışma yaşanmıştı.  Meydanda bulunan kalabalığa tazyikli su ve biber gazı sıkıldı. Selahattin Demirtaşın suçu nedir? Ardından grup ara sokaklara dağılarak meydan etrafında bulunan mağazalarda da taşlı saldırıyla oluşan maddi kayıplar yaşanmıştı.

Aynı dönem Nusaybin – Mitanni Kültür Merkezi’nde bir konuşma yapan Selahattin Demirtaş, anadilde savunma konulu yasa tasarısından söz etmişti. Demirtaş;” Arkadaşlarımız 63 gündür içeride direniyor. Üç talepleri var.

1 – Sayın Öcalan ile müzakere,

2 – Sayın Öcalan’ın sağlık, güvenlik koşularının oluşturulması.

3 – anadilde eğitim, bir diğeri anadilde savunmadır. Dün gece yarısından sonra anadilde savunmayla ilgili yasa tasarısı meclise ulaştı. birkaç gün içerisinde de yasanın çıkmasını bekliyoruz. Bu önemli bir adımdır. Bunu küçümseyemeyiz, yok sayamayız” şeklinde konuşmuştu.

Aradan geçen onca zamanın ardından 2016 Kasım ayında bu demeçleri yüzünden tutuklanan Demirtaş’ın avukatı şöyle konuştu; Terör örgütü yöneticiliğinden yargılanan ve Edirne F-Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP, Kürtçü’de değildir Türkçü’ de.  Çok net ifade etmek gerekir ki, PKK’nın da temsilcisi değildir.” Şeklinde savunma yaptı.

Selahattin Demirtaş Neden Tutuklandı? Her zaman konuşmalarında ve duruşunda barışçıl bir yol izleyen ve akıllarda optimist bir çizgi çizen Demirtaş’ın bu açıklaması, Türk kamuoyunda HDP – PKK arasındaki bir bağ mı var kuşkusunu akıllara geldi.

selahattin demirtaş; ’apo’nun heykelini dikeceğiz’

selahattin demirtaş; ’apo’nun heykelini dikeceğiz’

Selahattin Demirtaş pkkyı savunuyor mu?

Konuşmalarında Abdullah Öcalan’dan ”Başkan Apo” diye hitap eden Demirtaş,  zaman zaman Abdullah Öcalan’ı serbest bırakılmasını istediğini de vurguluyordu. Son konuşmasında  ”Başkan Apo”nun heykelini dikeceğiz” sözü ise tutuklanmasından önceki son noktayı koyan sözleri oldu.

Selahattin Demirtaş; ‘Kemal Pirler, Hayriler, Mazlumlar da mı şov mu yapmışlardı?’ söylemlerinin ardından ‘ barış ve açlık grevleri için derhal müzakereler yapılmalıdır. Talepler derhal giderilmelidir”

Ayrıca Demirtaş; “Kürt katili Kenan Evren’in posteri okullarda  – meydanlarda asılıyor da Öcalan’ın posteri niye asılmıyor? Kürt halkı önderinin posteri niye asılmasın? Bal gibi asarız. Biz daha önder Apo’nun heykelini dikeceğiz heykelini’ şeklinde vurgular yapmıştı. Selahattin Demirtaş hakkında detaylı bilgiler için Selahattin Demirtaş Kimdir? Kardeşleri ve Siyasi Hayatı başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bu konuşmalarının ardından şimşekleri üzerine çeken Demir taş gazetecilere yaptığı konuşmasıyla ilgili kısa yorumunda ‘heykel meraklısı değiliz, tepki olsun diye söyledim’ gibi bir açıklamada da bulunmuştu.

Selahattin Demirtaş Öcalanı savunuyor mu?

Selahattin Demirtaş; Heykel Meraklısı Değilim

Selahattin Demirtaş Kızıltepe ilçesinde 5000 kişilik kalabalığa yaptığı konuşması için; ‘Ben öyle heykel meraklısı değilim. Ama ben alana girmeden önce on binlerce insanın bulunduğu bir yerde sırf Abdullah Öcalan’ın posteri var diye gazlarla, coplarla polisler gençlere saldırıyor. Ben de bunun üzerine bu açıklamalarda bulundum. Kenan Evren darbecidir, binlerce insanın kanında eli vardır. Onun ismini caddelere veriyorsunuz, okullara veriyorsunuz, anıtları, büstlerini dikiyorsunuz, ama halkın önder olarak kabul ettiği bir insanın posterini açtınız diye copla, gazla dövüyorsunuz. Buna tepki olsun diye bunu söyledim. Yoksa öyle heykel meraklısı biri değilim’ şeklinde konuşmuştu.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Selahattin Demirtaş; ’Apo’nun Heykelini Dikeceğiz’